Vi oplever at dekorationspærer er stærkt på vej ind i de nordiske hjem som det helt bevidste tilvalg. Dekorationspærer vælges til når man ønsker at skabe en særlig stemning, som den normale rumbelysning ikke kan levere.
Dekorationspærer er glødepærer der anvendes som dekorative lyskilder, og de er blevet voldsomt populære. De er virkelig lækre med deres gyldne bløde lys. Dekorationspærer har i forhold til den traditionelle glødepære, en meget lang glødetråd. Den lange glødetråd udstråler et blødt gyldent lys der er ualmindelig varmt, ja vel nærmest som et stearinlys eller gløderne i et bål.

Dekorationspærer

Dekorative pærer i Nordlux Karma ophæng

Dekorationspærer ser fantastiske ud når de hænger frit, gerne sammen i klynger af ens dekorationspærer eller 3-4 forskellige.

Fatninger i kobber eller messing er sammen med træ hot i øjeblikket. Dertil kommer de klassiske keramiske fatninger i sort eller hvid. Kombineret med stofledning i netop din yndlingsfarve er det muligt at ramme et look der placerer dekorationspærer perfekt ind i din stue, gang eller soveværelse. Se udvalget af fatninger i vores shop.

I denne vinter har vi set en opblomstring af former og størrelser. Alt fra store globepærer med et strengevis af glødetråde til små fadlamper med langstrakte glødetråde.

Se udvalget af dekorative lyskilder i vores shop.

Dekorationspærer  tænder med det samme og kan alle lysdæmpes med almindelige lysdæmpere. Muligheden for at dæmpe lyset bidrager altid til muligheden for at ramme den helt rigtige stemning.

Dekorative halogen pærer

Dekorationpærerne “Crystal” og “Diamond” fra Hey There Hi

Dekorativ LED pære

LED Dekorationspære

Skab stemning med dekorationspærer

Tidligere blev dekorationspærer anvendt i udendørs lamper, og de er som sådan ikke designet til almindelig rumbelysning, og er heller ikke særligt velegnede til netop det formål. Man skal altså ikke lade sig forblænde (hø-hø) af den udprægede hyggestil og smide to op over køkkenbordet, i den tro at man har skabt det ultimative hyggelige arbejdslys. Som arbejdslys er dekorationspærer alt for afdæmpede og gyldne, og man får mere lyst til en sjus og lidt hygge end at arbejde derudaf.  Brug hellere dekorationspærer som et supplement til at skabe stemningen når arbejdet er færdigt og maden står på bordet.

Dekorationspærer ligner til forveksling de tidligere kultrådspærer.

Se udvalget af dekorationspærer  i vores shop.

Det er helt i orden at købe og anvende dekorationspærer, de er nemlig undtaget EU’s forbud mod salg af glødepærer. Forbuddet gælder ikke glødepærer der ikke er passende til anvendelse som rumbelysning. Dette skal fremgå af emballagen. Du kan læse mere om reglerne i denne FAQ vedrørende EU’s udfasning af glødepærer.