JJ arkitektlampen er måske verdens mest genkendelige lampe?

Jac Jacobsen, grundlæggeren af ​​Luxo designede den første arkitektlampe tilbage i 1937. I dag er lampen et stykke designhistorie. Lampens gode lysegenskaber og dens fantastiske fleksibilitet, gør den kendte arkitektlampe til en af verdens første og største lampe klassikere.

Luxo L-1 lampen

Luxo lampen

Luxo L-1 lampen – Mange produktbilleder af JJ og Luxy synes i øvrigt at være inspireret af Pixars første animerede film Luxo, Jr. (1986) hvor en lille arkitektlampe spiller hovedrollen.

Der er siden begyndelsen solgt over 25 millioner af den kendte arkitektlampe på verdensplan, samt et ukendt men enormt antal kopier og afarter. Originalen er stadig mange designere og arkitekters foretrukne belysning.

En del af Luxo-produktionen blev i 70´erne henlagt til Italien gennem virksomheden Luxit. De solgte det hele til et italiensk investeringsselskab, som ejede producenten Itre, der derefter overtog produktionen. I 2009 opsagde Luxo aftalen med den italienske fabrik og flyttede produktionen til Kina. Itre opretholdt produktionen og viderefører den dag i dag Jac Jacobsens originale design under navnet JJ arkitektlampe.

JJ arkitektlampen produceres således i Italien i samme høje kvalitet som altid.

I modsætning til Luxo er JJ arkitektlampen udstyret med en drejeafbryder i toppen af skærmen, og ledningen løber ind øverst i siden af skærmen. I øvrigt er netop afbryderen på Luxo lamperne i svagt punkt. Vi har repareret mange Luxo lamper på vores værksted. Tiden vil vise om drejeafbryderen på JJ arkitektlampen holder bedre.

Danske Light-Point, der udover at have deres egen produktion af lamper, importerer italienske designer lamper, heriblandt JJ arkitektlamperne fra Itre. Du kan se alle jj arkitektlamperne i vores online shop.

jj arkitektlampen hvid

JJ Arkitektbordlampe i mat hvid

Den klassiske JJ arkitektlampe med bordklemme.

JJ findes i flere versioner og i farverne blank hvid, blank sort, mat hvid, mat sort og mat grå. Lamperne kan leveres med forskellige monterings muligheder så de kan tilpasses ethvert muligt behov for belysning.

jj arkitektlampen Junior væglampe

JJ Junior væglampe

JJ Junior væglampe – lille, fiks og funktionel.

jj arkitektlampen - hvid gulvlampe

JJ Gulvlampe med mat hvid finish

JJ gulvmodel.

JJ arkitektlamperne er et kvalitetsprodukt til dem der ikke går på kompromis med hverken design eller kvalitet. Mindre kan naturligvis også gøre det og vi har flere muligheder i vores shop end JJ arkitektlampen. Se vores samlede udvalg af arkitektlamper her.