Kobberlamper er fra at være helt væk, nu blevet en af de mest vedholdende trends vi har set længe. Ja, der er sikkert nogen der højlydt vil pointere at stofledninger i mere eller mindre frække farver har været hot i længere tid, og det er sikkert også rigtigt. Men der er indtil videre en grænse for hvor langt man kan kommer med stofledning, rent designmæssigt, hvorimod kobberlamper til stadighed vælter frem. Kobberlamper, både som bordlamper, gulvlamper og pendler er virkeligt stærk repræsenteret på messerne i Europa i øjeblikket, og der er kobberlamper i enhver prisklasse.

Frandsen Lighting

Frandsen Lighting har længe haft deres ball pendel i blankt kobber og den har fået følgeskab af både gulvlampe, væglampe, bordlampe og klyngependel i kobber i samme serie. Se mere i vores shop.

Frandsen Ball klyngependel i kobber

Frandsen Ball klyngependel i kobber

NielsenLight og Halo Tech Design; to bud på en mat kobber pendel

NielsenLight Nice kobberlamper

NielsenLight Nice kobberpendler

NielsenLights Nice pendel er i formsproget nær Ballserien fra Frandsen Lighting, men alligevel sin egen. Den materede kobberlignende overflade giver et mere råt udtryk, og har ikke den samme elegante effekt som blankt kobber. Nice pendlerne fås i tre størrelser. NielsenLight står i øvrigt bag en kobberudgave af trafiklampen – meget elegant.

Dallas lampe i kobber

Halo Tech Design Dallas lampeserie i kobber

Halo Tech Design har introduceret kobber til deres Dallas serie som efterhånden er en meget stor familie af lamper. Dallas i kobber er materet og har et mat hvidt indvendigt glas. Dallas er den klassiske lampe med tre skærme der tilsammen skaber et blændfrit, diffust lys.
Indtil videre fås kobbervarianten i tre størrelser pendler, samt gulvlampe og bordlampe. Se dem i vores shop her.

Le Klint

I efteråret 2013 så vi Le Klint udvikle en kobberlampe. Der er ikke mange der havde set den komme for fem år siden. Det er Le Klints nye Swirl serie der hurtigt fik tre medlemmer i kobberlook. Swirls spinkle design kombineret med det gyldne kobberlook giver en kobberlampe med en lethed der absolut er værd se nærmere på.

Le Klint Swirl kobberlamper

Le Klint Swirl lamper i kobber

 

Frank Kerdil

PineApple XS pendelsæt i kobber

PineApple XS pendelsæt

Sidst men ikke mindst kommer vi ikke uden om Frank Kerdils Illumin Special Edition. En af vores mest solgte lamper de sidste par år. Pineapple pendelsættet i kobberlook er måske det mest vellykkede i serien. Spinkel elegance med et design der er ikke er til at overse.

Lamper i Illumin serien samler man selv, mens Pineapple lamper er næsten færdigsamlet ved levering.

Kobberlamper er ikke nødvendigvis af kobber

I øvrigt er det værd at huske, at det som der bliver kaldt kobberlamper ofte ikke er lavet af kobber. Der er typisk tale om en anden type metal, med et tyndt lag kobber, eller kobberlignende overflade. Kobberlamper i plastmaterialer kan være beklædt med en kobberlignende folie, være pulverlakeret eller lignende. Kobber er et dyrt metal, så hvis lampen kun koster et par hundrede kroner kan man roligt forvente at der er tale om imiteret kobber. Men de kan jo være drønlækre alligevel.